preskoči na sadržaj
vijesti

DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE Vijest ima dokument u privitku

Danas su učenici i učitelji OŠ Jabukovac obilježili Dan zahvalnosti za plodove zemlje, Svjetski dan hrane, Dan jabuka i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Učenici su donijeli kruh, kiflice i kolače koje su pekli zajedno sa svojim vrijednim majkama i bakama. Fra Petar Žagaj blagoslovio hranu i održao molitvu, u kojoj smo se zahvalili na plodovima i hrani što nam zemlja i čovjek daju. Učenici Dramsko-recitatorskih skupina su pripremili i kratku priredbu. Nakon priredbe, slijedile su radionice, kroz koje smo iskoristili naše plodove jeseni. Učenici i učitelji su tako radili jabučni ocat, kompot od jabuka, ukusne kiflice te ukrase od raznih jesenih plodova. 

Učenici su zatim u pratnji pedagoginje tradicionalno posjetili Dom za starije i nemoćne osobe u Petrinji i razveselili ih prigodnim programom i punim rukama slanih i slatkih darova. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 17. 10. 2018. 12:44

ŠTO JE JABUKOVAC BEZ JABUKA

Vrijedne ruke domara, spremačica i učenika 5. razreda pobrale su jabuke iz školskog voćnjaka. Nakon sortiranja i pakiranja, jabuke su odvežene na preradu gdje će se od njih proizvesti sok. Dio je ipak ostao u školi jer će nam biti potrebne za nadolazeće Dane zahvalnosti za plodove zemlje. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 10. 10. 2018. 08:38

POSJET USTANOVAMA

9.10.2018. godine učenici razredne nastave su posjetili ustanove u gradu Petrinji povodom Dana pošte. Učenici su posjetili Policijsku postaju, Poštu i Hrvatski dom, saznali su zašto su ta mjesta važna te su se upoznali sa zanimanjima ljudi koji tamo rade.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 10. 10. 2018. 08:30

DAN ŽIVOTINJA

4.10.2018. godine učenici OŠ Jabukovac posjetili su Korablju Tišinić u Taborištu povodom obilježavanja Svjetskog dana životinja. Učenici su se upoznali s raznim vrstama životinja i njihovim posebnostima. Nakon obilaska, uživali su u istraživanju šume, igrama i svježem zraku. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 10. 10. 2018. 08:12

POSJET GRADONAČELNIKU

U sklopu Dječjeg tjedna, učenici 4. razreda OŠ Jabukovac u organizaciji Društva Naša Djeca Petrinja i učiteljice Marine Demetrović, posjetili su gradonačelnika grada Petrinje. Učenici su svoje želje i poruke napisali gradonačelniku s nadom da će im se njihove želje i ispuniti. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 2. 10. 2018. 09:05

Jesen je stigla

Pohladno jesensko jutro učenici 7. razreda proveli su u sakupljanju kestena. Učiteljice Maja Ostojić i Natalija Mijaljević, spremačice Štefica Kovačević i Mira Stojčević te domar Ljudevit Vujnović predvodili su akciju koja je tek početak aktivnosti vezanih uz obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 28. 9. 2018. 13:53

VELIKI ODMOR

S novom školskom godinom krenula je i nova sezona radio emisije "Veliki odmor". Već dobro uhodane učenice 8.r. otvorile su novu sezonu, a uskoro će im se pridružiti i nove snage. Što su ispričale i što nas sve čeka u novoj godini možete poslušati u nedjelju u 14h na Petrinjskom radiju. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 27. 9. 2018. 11:20

ŠKOLSKO IGRALIŠTE

S početkom nove školske godine učenici OŠ Jabukovac mogu uživati u novom igralištu. Osim starih klackalica koje su sada obnovljene, učenici mogu uživati na ljuljačkama, toboganu i penjalicama. Osim toga, tu su i brojne sprave koje učitelji mogu iskoristiti za sat tjelesne i zdravstvene kulturena kojima učenici razvijaju motoriku i ravnotežu. Uređenjem igrališta, učenici će moći slobodno vrijeme provoditi na kvalitetniji način. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 24. 9. 2018. 11:24

RADIONICA ZA UČITELJE

Prije početka nove školske godine, djelatnici naše školu sudjelovali su na radionici „Stvaranje zajednice ritmom, zvukom i tišinom“ koju je održao svestrani Branko Trajkov, bubnjar grupe Zabranjeno pušenje. Od 2000.g. Trajkov organizira radionice kreativne i glazbene terapije za djecu i odrasle. Cilj ovih radionica je pružiti sudionicima spontani i prirodni uvid u ritam, stvaranje glazbe i osobno glazbeno iskustvo. Djelatnici su uživali u ovom obliku iskustvenog učenja, koja im je pomogla da se zbliže i izgrade bolje radno ozračje. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 28. 8. 2018. 08:26

PRIZNANJE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Turistička zajednica Grada Petrinje  1. kolovoza 2018. je u sklopu akcije Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku našoj školi dodijelila priznanje za lijepo oblikovan park i voćnjak. 

Dobiveno priznanje je poticaj za daljnji rad učenicima i svim djelatnicima škole.
  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 24. 8. 2018. 10:34

OBAVIJEST - BESPLATNI UDŽBENICI

Poštovani roditelji, 

obaviještavamo vas da su školi odobrena sredstva za nabavu udžbenika i radnih bilježnica za učenike naše škole, te će isti biti podijeljeni učenicima početkom nastave. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 23. 8. 2018. 10:57

Pismo razrednika

Pismo razrednika 8. razredu

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 4. 7. 2018. 09:33

Zaklada SOLIDARNA stipendira naše učenike

U OŠ Jabukovac danas je predstavljen Fond "Desa i Jerko Baković" koji je osnovan zahvaljujući velikodušnoj donaciji gospođe Dese Baković Zakladi za ljudska prava i solidarnost - SOLIDARNA. Cilj zaklade je financijska, materijalna i stručna podrška učenicima osnovnih i srednjih škola sljedeće dvije godine. Zoran Pusić, predsjednik Zakladnog vijeća Fonda i Marina Škrabalo, upraviteljica Zaklade SOLIDARNA predstavili su daljnje planove Zaklade te se nadaju da će ova priča o plemenito činu Dese Baković nadahnuti i ostale građane da im se pridruže kao podržavatelji Fonda.

Zaklada je odlučila stipendirati dvoje učenika naše škole, te još troje učenika s ovog područja.

Mi im se od srca zahvaljujemo a svim stipendistima želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju!

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 11. 5. 2018. 17:20

ŠKOLSKA KUHINJA

Početak nove godine donio je i promjenu rutine u našoj školskoj kuhinji kojom se kod učenika razvijaju zdrave radne navike. Par minuta prije početka odmora dežurni učenici iz svakog razreda postavljaju stol za ostale. Od nedavno, učenici sami grabe hranu. Na ovaj način samostalno određuju količinu koju mogu pojesti, te se tako mnogo manje hrane baci. Nakon što završe s objedom, učenici uzimaju svoj tanjur i stavljaju ga na za to predviđeno mjesto. Dežurni učenici se izmjenjuju jednom tjedno, ali često im i drugi pomognu. Na ovaj način našoj kuharici ostaje više vremena pripremiti ukusne i zdrave obroke u kojima će svi uživati. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 6. 3. 2018. 12:40

BROŠURA ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji, 

zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže psihoaktivne tvari, Ured za suzbijanje uporabe droga je dostavio brošuru ,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" u kojoj možete pronaći informacije o tome koje su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Takoder, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

Brošuru možete pronaći u prilogu. 

Marija Trajanov, pedagog

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 12. 2. 2018. 11:12

ŠKOLSKA PREHRANA

PROVEDENO USPJEŠNO OBOGAĆIVANJE ŠKOLSKOG JELOVNIKA U OŠ JABUKOVAC

U konstruktivnoj suradnji OŠ Jabukovac i Centra Humanika ponuđene su nove nutritivno vrijedne, zdrave i isplative  recepture školskih obroka, složene po normativima Nacionalnih smjernica za prehranu učenika u osnovnom školama.

U cilju edukacije o važnosti pravilne prehrane za zdravlje te sukladno usvojenom Akcijskom planu za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine 2010.-2012., izrađene su prehrambene smjernice za učenike osnovnih škola koje su sastavni dio Normativa za prehranu učenika osnovnih škola radi njihove lakše provedbe.

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 5. 12. 2017. 13:31

Projekt "Moja škola – zajednica sa srcem"

OŠ Jabukovac, zajedno s još 6 škola s područja SMŽ, je partner u projektu Udruge IKS "Moja škola - zajednica sa srcem". Cilj projekta je promoviranje volonterstva i vrijednosti koje volontiranje donosi, te građanskog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama. Naši učenici i učitelji će se u projekt uključiti kroz radionice, lutkarske predstave, edukacije, kreativne radove i volonterske akcije. Projekt je sufinanciran od strane Europske Unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.199.125,37 kn, te će ukupno trajati dvije godine (2017.-2019.g.).

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 22. 9. 2017. 09:19

NAŠA ŠKOLA!

Čitavu školsku godinu svi su marljivo radili na uređenju školskog dvorišta, od ravnateljice, naših čenika i učitelja, čistačica, a za realizaciju svih ideja posebno su zaslužni  naši domari koji su s voljom sve odradili.

Rezultati su naravno sjajni.smiley

 

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 16. 6. 2015. 09:57
» Arhiva naših vijesti    
 


Početak školske godine :)

Da je počela nova školska godina  to  već znaju svi,

učenici su popunili školske klupe, učionice i škole, a

naši prvačići su predstavili školu preko svoje PRVE SLIKOPRIČE.

 

 

U priloženoj pp prezentaciji pogledajte cijelu slikopriču

 

Priloženi dokumenti:
slikoprica prvog razreda.ppt

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


UPISI.HR

Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole


RASPORED ZVONA

           

RAZREDNA NASTAVA

1. SAT       8.00 -  8.45

2. SAT       8.50 -  9.35

       VELIKI ODMOR

3. SAT       9.50 - 10.35

4. SAT      10.40 - 11.25

5. SAT     11.30 - 12.15

6. SAT     12.20 - 13.05

7. SAT     13.10 - 13.55

 

PREDMETNA NASTAVA

1. SAT       8.00 -  8.45

2. SAT       8.50 -  9.35

3. SAT       9.40 - 10.25

     VELIKI ODMOR

4. SAT      10.40 - 11.25

5. SAT     11.30 - 12.15

6. SAT     12.20 - 13.05

7. SAT     13.10 - 13.55


KALENDAR RADA

Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisni linkovi

preskoči na navigaciju