preskoči na sadržaj
vijesti

Pismo razrednika

Pismo razrednika 8. razredu

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 4. 7. 2018. 09:33

Zaklada SOLIDARNA stipendira naše učenike

U OŠ Jabukovac danas je predstavljen Fond "Desa i Jerko Baković" koji je osnovan zahvaljujući velikodušnoj donaciji gospođe Dese Baković Zakladi za ljudska prava i solidarnost - SOLIDARNA. Cilj zaklade je financijska, materijalna i stručna podrška učenicima osnovnih i srednjih škola sljedeće dvije godine. Zoran Pusić, predsjednik Zakladnog vijeća Fonda i Marina Škrabalo, upraviteljica Zaklade SOLIDARNA predstavili su daljnje planove Zaklade te se nadaju da će ova priča o plemenito činu Dese Baković nadahnuti i ostale građane da im se pridruže kao podržavatelji Fonda.

Zaklada je odlučila stipendirati dvoje učenika naše škole, te još troje učenika s ovog područja.

Mi im se od srca zahvaljujemo a svim stipendistima želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju!

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 11. 5. 2018. 17:20

SMOTRA ZBOROVA SMŽ

Pjevački zbor naše škole sudjelovao je na 4. Smotri školskih zborova Sisačko-moslavačke županije u sklopu manifestacije Proljeće u Popovači. Svi sudionici su bili izvrsni u svom glazbenom izričaju i pohvaljeni od mnogobrojnih glazbenika koji su pratili njihove nastupe.

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 4. 5. 2018. 08:19

ZELENA ČISTKA

20.04.2018. osvanuo je sunčan dan i učenici naše škole uključili su se s veseljem  u akciju provođenja Zelene čistke i obilježavanja Dana planeta Zemlje te pokazali kako doprinijeti  uređenju okoliša i učiniti školsko dvorište i prostor škole ljepšim i čišćim. Osvijestiti su važnost odnosa prema prirodi koja nas hrani te učili da svojim djelovanjem mijenjamo prirodu i utječemo na cijelu našu planetu.

Podržavajući ovu akciju učenici su se podijelili u grupe i zajedno sa svojim učiteljima voditeljima provodili razne aktivnosti. Jedna grupa učenika sadila je cvijeće u tegle za prozore, druga je uredila cvjetnjak ispred škole. Treća grupa je uređivala uzdignuti  vrt u koji će posaditi razno začinsko bilje, povrće i salate koje će se koristiti u školskoj kuhinji. S radošću i veseljem oslikavali su drvenu ogradu vrta koju su napravili naši domari. Učenici viših razreda iskoristili su stare gume za nove cvjetnjake. Najmlađa skupina je skupljala otpad u dvorištu škole i oko njega. Također smo obnovili i golove, te zasadili novo cvijeće uz ogradu. Nakon što su se počastili gulašom koji je skuhao naš domar Krešo, učenici su zasluženo odmarali na suncu i igrali igre koje im je složio učitelj TZK Ivan Heinelt. Kako bi što više napravili, pomogli su nam i naši vrijedni roditelji, čistačice, domari i volonteri Udruge IKS.

Hvala Vam svima. Bili ste sjajni. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 20. 4. 2018. 12:44

POTRAGA ZA BLAGOM

Danas, 18. travnja 2018. godine 4. i 5. školski sat imali smo igru POTRAGA ZA BLAGOM.  Igra je bila predviđena aktivnost za Dane hrvatskoga jezika (koji su bili u ožujku ali smo zbog loših vremenskih prilika ovu aktivnost odgodili za danas) pa su i zadaci u Igri bili vezani uz temu knjižnice i knjiga a igru je pripremila stručna suradnica knjižničarka Tihana Kovačević. Svi učenici od 1. do 4. razreda bili su podijeljeni u 4 mješovite grupe, a cilj igre je bio da pronađu „skriveno blago“ a to su bili pribor za školu i slatkiši.

Svaka grupa je imala VODITELJA, SURADNIKA, SURADNIČKU PROSTORIJU i BOJU kojom su bili obilježeni SVI tragovi te grupe. Tako je za  ŽUTU skupinu voditelj bila Milena Vojnović Gros, suradnik tajnica Barica Ivanović a suradnička prostorija hol škole, CRVENU skupinu je vodila Marija Kardaš, suradnik Marija Trajanov a suradnička prostorija ured pedagoga, voditelj ZELENE skupine je bila Valentina Cvar, suradnik kuharica Sanela Mašić a suradnička prostorija KUHINJA dok je PLAVU skupinu vodila Marina Demetrović, suradnik je bila Tihana Kovačević, a suradnička prostorija knjižnica.

Uloga voditelja i suradnika je bila da koordinira i prati te da daje zadatke učenicima koje su oni samostalno rješavali.

Učenici su imali četiri skupine zadataka, najprije su morali odgovoriti na tridesetak pitanja koji su bili vezani uz naslove lektira od prvog do četvrtog razreda, kada su došli do prvog traga on ih je uputio na drugu skupinu zadataka a to je bilo otkrivanje naslova 4 odlomka iz knjiga obvezne lektire za razrednu nastavu. Nakon što su to riješili i pronašli drugi trag sljedeći zadatak im je bilo šifrirano pismo koje su morali dešifrirati kako bi otkrili gdje im se krije treći trag, a pretposljednji zadatak je bio da s knjigom trče kroz poligon koji nam je postavio učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Ivan Heinelt a nakon toga su išli na konačni zadatak a to je pronaći blago koje je bilo skriveno na školskom dvorištu.

Cijela igra je bila izuzetno napeta i nepredvidljiva od početka do kraja a učenici su uistinu uživali, bilo je jako „borbeno“ ali uz malu prednost pred ostalim skupinama ZELENA skupina je prva pronašla blago i time pobijedila te osvojila blago.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 18. 4. 2018. 13:31

POSJET SREDNJOJ ŠKOLI GLINA

Učenici 8.r. posjetili su Srednju školu Glina u sklopu Dana zamijenjenih uloga, u kojem učenici mogu osjetiti kako je to predavati. Školska knjižničarka je učenicima predstavila programe škole i dala im informacije koje im mogu pomoći u donošenju odluka. Učenici su obišli školu i vidjeli kako izgleda učionica u kojoj se odvija praktična nastava elektro smjerova. Na kraju su otišli na sat geografije koji je držala učenica 4.r. gimnazijskog programa.  

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 28. 3. 2018. 12:18

SMOTRA FOLKLORA

Na jubilarnoj, petoj po redu smotri dječjeg folklornog stvaralaštva sudjelovali su učenici naše škole zajedno s učenicima OŠ Ivan Goran Kovačić pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Maje Ostojić. Folklornom raznolikošću pjesmom, plesom i svirkom učenici dviju škola, prošetali su petrinjskom krajem s pjesmama Petrinjčica i Oj petrinjsko ravno polje, Posavinom, Likom, Hrvatskim Zagorjem, Slavonijom i Dalmacijom. 

Ujedinjeni u dječjem folklornom stvaralaštvu, na smotri je sudjelovalo 40 učenika. 
Zadovoljstvo publike svim izvedbama očitovalo se i velikom i dugotrajnom pljesku.
  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 26. 3. 2018. 09:32

PROLJEĆE U NAŠOJ ŠKOLI

Iako vrijeme i nije baš "proljetno", naša škola je procvala u eksploziji veselih boja. Vrijedne učiteljice Marina Demetrović, Natalija Mijaljević i Erija Matković, zajedno sa svojim učenicima stvorile su pravu proljetnu bajku u školi!

Zahvaljujemo im se na uloženom trudu! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 22. 3. 2018. 09:11

USPJEH NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA

Učenici naše škole ostvaruju odlične rezultate na županijskim natjecanjima. Učenik Miheal Keleuva ostvario je 1. mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti. 

Učenici su i na natjecanju iz geografije ostvarili dobre rezultate, osvojivši 3. i 4. mjesto. 

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima!

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 8. 3. 2018. 13:53

ŠKOLSKA KUHINJA

Početak nove godine donio je i promjenu rutine u našoj školskoj kuhinji kojom se kod učenika razvijaju zdrave radne navike. Par minuta prije početka odmora dežurni učenici iz svakog razreda postavljaju stol za ostale. Od nedavno, učenici sami grabe hranu. Na ovaj način samostalno određuju količinu koju mogu pojesti, te se tako mnogo manje hrane baci. Nakon što završe s objedom, učenici uzimaju svoj tanjur i stavljaju ga na za to predviđeno mjesto. Dežurni učenici se izmjenjuju jednom tjedno, ali često im i drugi pomognu. Na ovaj način našoj kuharici ostaje više vremena pripremiti ukusne i zdrave obroke u kojima će svi uživati. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 6. 3. 2018. 12:40

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Učenici i učitelji OŠ Jabukovac su i ove godine obilježili Dan ružičastih majica, čija boja predstavlja simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja. Učenici su uz pomoć učitelja izradili ružičaste majice od hamer papira, te na njih napisali poruke mira, nenasilja i prijateljstva. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 5. 3. 2018. 08:12

BROŠURA HRVATSKIH ŽELJEZNICA Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici!

U prilogu možete pronaći brošuru "Opasnost od strujnog udara uz prugu" koju su Hrvatske željeznice tiskale s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 21. 2. 2018. 08:32

SNJEŽNI DAN

Danas su učenici OŠ Jabukovac iskoristili lijepo vrijeme igrajući se na snijegu. Učenici nižih razreda su se s učiteljicama Marijom Kardaš i Ljudmilom Lovrinčić natjecali u izradi snjegovića, no i svima omiljeno grudanje nisu izostavili. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 16. 2. 2018. 13:44

VALENTINOVO I MAŠKARE

Danas smo u našoj školi obilježili Valentinovo i Maškare, za koje su nam učiteljice Maja Ostojić, Ana Tovunac i Marija Kardaš pripremile prigodan program. Nakon što su nam učenici predstavili što je to za njih ljubav, krenuo je najluđi dio programa - predstavljanje maski. Svaki razred je predstavio svoje maske, a strogi žiri je pomno pratio svaki njihov pokret. Birali su najoriginalniju, najluđu, najsmješniju, najstašniju i najbolju skupnu masku, a pobjednici su i dobili nagrade. Dok je žiri vijećao o pobjednicima, učenici su se okušali u karaokama. Pjevalo se i plesalo, a oni koji su se istaknuli su također dobili prikladnu nagradu. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 15. 2. 2018. 12:39

EDUKACIJA ZA UČITELJE

S početkom 2. polugodišta OŠ Jabukovac nabavila je dvije pametne ploče, koje će obogatiti nastavne sadržaje i pomoći učiteljima da gradivo učine što zanimljivijim i privlačnijim. Kako bi se što lakše snašli u tome, učitelji su 31.1. sudjelovali na edukaciji na kojoj su naučili koje sve funkcije ploča ima i kako izraditi vlastite materijale. Nadamo se da će je maksimalno iskoristiti kako bi unaprijedili nastavni proces.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 12. 2. 2018. 13:42

MALA ŠKOLA

8. veljače u našoj školi počeo je program predškole, koji pohađaju sva djeca koja će na jesen 2018.g. ići u prvi razred osnovne škole. 

Kako bi im bilo što ugodnije, naši vrijedni domari i čistačice su pripremili novi prostor u kojem se mogu igrati, istraživati i razvijati vještine koje su im potrebne za nove oblike učenja koje će im trebati na jesen. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 12. 2. 2018. 12:31

BROŠURA ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji, 

zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže psihoaktivne tvari, Ured za suzbijanje uporabe droga je dostavio brošuru ,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" u kojoj možete pronaći informacije o tome koje su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Takoder, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

Brošuru možete pronaći u prilogu. 

Marija Trajanov, pedagog

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 12. 2. 2018. 11:12

RADIONICA O VOLONTERSTVU

U srijedu, 24.1. djelatnici i volonteri Udruge IKS održali su radionicu 1. i 2. razredu naše škole na temu volonterstva. Učenici su se upoznali s time što je volonterstvo, na koje sve načine možemo volontirati i koje osobine ima volonter. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 26. 1. 2018. 11:13

KLIZANJE

Prvi dan nakon zimskih praznika učenici od 1. do 4. razreda su posjetili klizalište u Petrinji. Nekima je ovo bio prvi put da su stali na led, dok su drugi već pravi klizači. 

smiley

U četvrtak su i učenici viših razreda isprobali led. Kako im je bilo prosudite sami jer slike govore više od riječi!

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 15. 1. 2018. 13:08

UPISI U PREDŠKOLU

DJEČJI VRTIĆ PETRINJČICA, PETRINJA

POZIVA 

RODITELJE DJECE KOJA ĆE NA JESEN 2018.g. IĆI U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE JABUKOVAC DA PRIJAVE SVOJE DIJETE U 

PROGRAM PREDŠKOLE

U OSNOVNOJ ŠKOLI JABUKOVAC DO 19.1.2018.g.

RODITELJI U ŠKOLI TREBAJU PREDATI: ISPUNJENI ZAHTJEV ZA UPIS DJETETA I PRESLIKU RODNOG LISTA DJETETA

PREDŠKOLA POČINJE S RADOM 6.2.2018. (UTORAK) OD 8,00 DO 11,00 SATI.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 11. 1. 2018. 11:34

SUDJELOVANJE NA BOŽIĆNOM SAJMU

I ove godine, naša Zadruga sudjeluje na božićnom sajmu u Petrinji, gdje možete kupiti ukrase koje su učenici i učitelji vrijedno izrađivali. Na sajmu nas možete pronaći do subote, ali požurite prije nego se sve rasproda!

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 22. 12. 2017. 11:57

ZADNJI DAN 1. POLUGODIŠTA :)

Zadnji dan prvog polugodišta učenici su proveli opušteno i u veselju. Nakon što su se počastili sa svojim razrednicima, učenici od 1. do 4. razreda pogledali su crtani film 101 dalmatinac u knjižnici. Za više razrede učitelj TZK Ivan Heinelt organizirao je sportsko natjecanje, gdje su snage odmjerili u rukometu, nogometu i povlačenju konopa. 

Svim učenicima želim sretne i blagoslovljene blagdane!

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 22. 12. 2017. 11:45

VOLONTERSKA AKCIJA

U četvrtak nakon škole, 11 vrijednih volontera škole u suradnji s Udrugom IKS  je krenulo u humanitarnu akciju podjele paketa obiteljima u zajednici. Obišli smo 6 sela i podijelili darove koje su prikupljali svi učenici škole. Od srca se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u akciji i ovim znakom pažnje pokazali obiteljima da misle na njih. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 22. 12. 2017. 11:37

BOŽIĆNA PRIREDBA

U četvrtak je u našoj školi održava božićna priredba pod mentorstvom naših vrijednih učiteljica Ane Tovunac, Maje Ostojić, Ljudmile Lovrinčić i Marije Kardaš. Učenici su kroz pjesmu, ples, recitaciju i glazbu svima zaželjeli sretne i mirne blagdane. Roditelji i učitelji su uživali u priredbi, a djelić atmosfere možete vidjeti na slikama. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 22. 12. 2017. 10:04

BOŽIĆ U NAŠOJ ŠKOLI

Pogledajte kako su naši učitelji, učenici te njihovi roditelji uredili našu malu školu! :)

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 19. 12. 2017. 11:24

BOŽIĆNE RADIONICE

8.12. u našoj školi organizirana je Božićna radionica u kojoj su sudjelovali svi učenici, učitelji, pokoji roditelji, pa čak i jedna baka. Učenici će svoje radove izložiti na Božićnom sajmu u Petrinji. Svi su bili veoma kreativni i vrijedni, a rezultate pogledajte sami! 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 11. 12. 2017. 09:03

IZLET U ZAGREB

6.12. učenici OŠ Jabukovac posjetili su Zagreb. Krenuli smo u 8h ispred škole i zaputili se na Novu TV. Obišli smo set informativnih emisija i isprobali kako je sjediti na voditeljskoj poziciji. Pogledali smo i set IN Magazina gdje nas je posjetila Minea, te virtualni set. Nakon toga smo naučili da ništa od toga ne bi vidjeli na TV-u da nema režije. 

Nakon obilaska zaputili smo se do McDonaldsa u Jurišićevoj, gdje smo se odmorili i skupili snagu za dalje. Nakon odmora, krenuli smo uspinjačom na Godnji grad, gdje smo obišli Klovićeve dvore, Plato Gradec i Stossmayerovo šetalište kojim smo došli do Tunela Grič. Tunel nas je doveo do Radićeve ulice, gdje smo nastavili svoj obilazak. Prošetali smo Dolcem, pogledali Katedralu, obišli Trg bana Josipa Jelačića i Cvjetni trg. Zatim smo se spustili do Zrinjevca, te došli do Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava gdje nas je čekao autobus koji nas je vratio kući.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 8. 12. 2017. 09:04

ŠKOLSKA PREHRANA

PROVEDENO USPJEŠNO OBOGAĆIVANJE ŠKOLSKOG JELOVNIKA U OŠ JABUKOVAC

U konstruktivnoj suradnji OŠ Jabukovac i Centra Humanika ponuđene su nove nutritivno vrijedne, zdrave i isplative  recepture školskih obroka, složene po normativima Nacionalnih smjernica za prehranu učenika u osnovnom školama.

U cilju edukacije o važnosti pravilne prehrane za zdravlje te sukladno usvojenom Akcijskom planu za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine 2010.-2012., izrađene su prehrambene smjernice za učenike osnovnih škola koje su sastavni dio Normativa za prehranu učenika osnovnih škola radi njihove lakše provedbe.

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 5. 12. 2017. 13:31

OBILJEŽAVANJE DANA VOLONTERA

4.12. u našoj školi obilježen je dan volontera. Za učenike RN, volonteri Udruge IKS održali su lutkarsku predstavu na temu "Budi kul, volontiraj". Nakon predstave učenici su isprobali lutke i dobili prikladne majice. Učenici PN su postavili izložbu na temu volontersta u hodniku škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 5. 12. 2017. 13:13

SNIMANJE JOŠ JEDNE RADIO EMISIJE "VELIKI ODMOR"

U četvrtak, 30.11. učenice Anđela Miočinović i Sanja Begović snimile su još jednu emisiju "Veliki odmor" na Petrinjskom radiju. O čemu su pričali ovog puta mogli ste čuti u nedjelju, a ako ste slučajno propustili emisiju, možete ju pronaći na web stranici Petrinjskog radija. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 4. 12. 2017. 13:03

CAP program prevencije zlostavljanja djece

U našoj školi uspješno je  proveden CAP program prevencije zlostavljanja djece za učenike trećeg razreda. CAP tim čine voditeljica Milena Vojnović Gros te učiteljice Marija Kardaš i Manuela Grabar. CAP program jedan je od najstarijih i najkvalitetnijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu, koji Udruga provodi u Hrvatskoj od 2000. godine uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Program se sastoji od tri dijela: predavanja za roditelje, radionica za djecu i vremenom za razgovor s djecom nakon radionice. Učenici su  jako dobro prihvatili ove radionice, aktivno su se uključivali u igrokaze i razgovorali o situacijama, a strategije kojima ih poučavamo dugo pamte. Zbog toga će se CAP program i dalje redovito provoditi u našoj školi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 23. 11. 2017. 10:09

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Danas je u našoj školi obilježen "Dan sjećanja na žrtvu Vukovara" simboličnim paljenjem lampaša, kratkim govorom pedagoginje i minutom šutnje kojom smo odali počast svim nevinim žrtvama Grada heroja. Na satu povijesti, učenici su izradili radove o žrtvi Vukovara, koji su postavljeni na pano u predvorju škole. Na ovaj način izrazili smo poštovanje svim stradalima u ratu.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 17. 11. 2017. 08:53

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

16.11., povodom Međunarodnog dana tolerancije učenici naše škole održali su debatu na temu "Volonterstvo može promijeniti svijet". U debatu sudionici slobodno izražavaju svoje mišljenje ali i uvažavaju drugačije, pokazuju toleranciju na različita gledišta te uvažavaju sugovornika. I afirmacijska i negacijska skupina su se borile, ali se afirmacijska skupina pripremila bolje i pobijedila sa znatno većim brojem argumenata. Čestitke afirmacijskoj skupini! :)

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 17. 11. 2017. 08:44

SNIMANJE RADIO EMISIJE "VELIKI ODMOR"

U četvrtak, 19.10. učenici OŠ Jabukovac su posjetili Petrinjski radio kako bi snimili emisiju "Veliki odmor". Neki su već imali iskustva u vođenju radio emisije, dok su se drugi prvi put našli u ovome. Kako su se snašli i o čemu su pričali ste mogli čuti u nedjelju, a ako ste slučajno propustili emisiju, moći ćete ju pronaći na web stranici Petrinjskog radia. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 23. 10. 2017. 08:54

OBILJEŽAVANJE DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

18.10. obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Svaki razred je sa svojim razrednicima uredio stolove plodovima jeseni i i raznim pekarskim proizvodima koje su napravile vrijedne ruke naših majki i baka. Nakon što su fra Petar Žagaj iz Hrvatskog Ćuntića i protojerej Saša Umičević paroh Petrinjski blagoslovili hranu i održali zajedničku molitvu, zahvalili smo se na plodovima i hrani što nam zemlja i čovjek daju. Učenici Dramsko-recitatorskih skupina pripremili su nam i kratku priredbu.

Učenici su zatim, u pratnji ravnateljice i pedagoginje posjetili Dom za starije i nemoćne osobe u Petrinji i razveselili ih prigodnim programom i punim rukama slanih i slatkih darova.

Učenici razredne nastave su noseći kravate obilježili i Dan kravate! 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 23. 10. 2017. 08:29

Likovna radionica u Galeriji Krsto Hegedušić

Povodom Dječjeg tjedna učenici od 1. do 4. razreda posjetili su Galeriju Krsto Hegedušić u Petrinji gdje su sudjelovali u likovnoj radionici na temu djela Grigora Viteza.

Radionicu su vodili voditeljica Galerije Krsto Hegedušić Alma Trauber i slikar Dean Zlovolić.

Radionica je bila uspješna što možemo i  vidjeti na izvrsnim dječjim likovnim radovima.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 9. 10. 2017. 08:23

OBILJEŽAVANJE DANA ŽIVOTINJA

U četvrtak, 5.10. naša škola je obilježila svjetski dan zaštite životinja. U posjet nam je došao Domagoj Žugaj koji je donio kraljevske pitone i bengalsku mačku. Učenici su sa zanimanjem slušali predavanje o ovim životinjama, a najhrabriji su se usudili i primiti ih u ruke. 

U posjet nam je također došla i obitelj Kardaš, koja je dovela konje i magarca. Učenici su ih hranili i jahali. 

Neki učenici su donijeli i svoje kućne ljubimce. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 6. 10. 2017. 08:17

Posjet gradonačelniku Petrinje

U sklopu dječjeg tjedna učenici prvog i drugog razreda OŠ Jabukovac u organizaciji Društvo naša djeca i voditeljice Milene Vojnović-Gros, posjetili su gradonačelnika grada Petrinje. Učenici su svoje želje i poruke napisali gradonačelniku s nadom da će im se njihove želje i ispuniti.

Sebastijan Rajšić, učenik 2. razreda u pratnji učiteljice Marije Kardaš predao je gradonačelniku učeničke radove.

Poslije posjeta gradonačelniku igrali smo se u parku, nakon čega smo se veseli zaputili kući. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 4. 10. 2017. 13:39

Posjet osmaša Vukovaru

25. i 26. 9. učenici osmog razreda OŠ Jabukovac posjetili su Vukovar zajedno s još pet škola iz kontinentalne Hrvatske. Tijekom prvog dana, posjetili su Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture, te su ostatak dana proveli u obilasku grada. Drugi dan su posjetili Memorijalni centar Domovinskog rata u kojem su obišli Spomen dom hrvatskih branitelja, Kukuruzni put - Put spasa, Mjesto sjećanja - Vukovarsku bolnicu, izložbene prostore Memorijalnog centra, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Masovnu grobnicu Ovčara. Posjet je završio Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruku mira, nenasilja i tolerancije, te kvizom znanja za učenike. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 27. 9. 2017. 12:09

Projekt "Moja škola – zajednica sa srcem"

OŠ Jabukovac, zajedno s još 6 škola s područja SMŽ, je partner u projektu Udruge IKS "Moja škola - zajednica sa srcem". Cilj projekta je promoviranje volonterstva i vrijednosti koje volontiranje donosi, te građanskog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama. Naši učenici i učitelji će se u projekt uključiti kroz radionice, lutkarske predstave, edukacije, kreativne radove i volonterske akcije. Projekt je sufinanciran od strane Europske Unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.199.125,37 kn, te će ukupno trajati dvije godine (2017.-2019.g.).

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 22. 9. 2017. 09:19

OLIMPIJSKI DAN

U srijedu, 13. 9. u OŠ Jabukovac obilježen je Olimpijski dan u kojem su sudjelovali svi učenici i učitelji škole. Učenici od 5. do 8. razreda su biciklirali na ruti Kraljevčani, Dodoši, Miočinovići (te natrag), u pratnji učitelja TZK Ivana Heinelta, učiteljice TK Martine Čudine – Olah, i predstavnika policijske postaje Petrinja.  Drugi dio učenika je uživao u šetnji od Jabukovca preko Tremušnjaka, Begovića, Pastuše i natrag do Jabukovca zajedno s učiteljima Senadom Omerčićem, Svetlanom Pećanac-Kosić, Ivanom Bobinac-Culović, Helenom Bučar,  te pedagoginjom i ravnateljicom. Za učenike razredne nastave učiteljice Milena Vojnović-Gros i Marija Kardaš su organizirale sportske igre u dvorištu škole. Osim dobrobiti za njihovo tijelo i duh učenici su uživali u druženju ,izazovima i  boravku u prirodi.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA TRAJANOV  datum: 21. 9. 2017. 09:14

OBAVIJEST RODITELJIMA

S današnjim danom grad Petrinja proslijedio nam je mail od  Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba kojim smo obaviješteni da isti ne raspolaže financijskim sredstvima za nabavu dopunskih nastavnih sredstava, odnosno da učenici neće dobiti radne bilježnice za ovu šk. god..
Od nas su zatraženi podaci o broju učenika kojima udžbenici nakon raspodjele nedostaju.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 24. 8. 2017. 12:07

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE: BESPLATNE RADNE BILJEŽNICE

Poštovani,

Obaviještavamo Vas da je škola dobila naputak o podjeli besplatnih radnih bilježnica za sve učenike naše škole, pa Vas obavještavamo da iste ne kupujete jer će biti  podijeljene  učenicima početkom nastave. 

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 7. 8. 2017. 12:17

ŽELIM STABLO!

OŠ Jabukovac uključila se u akciju PROFIL KLETT "Želim stablo".

Učenici prvog i četvrtog razreda 23. svibnja 2017. posadili su svoje prvo stablo.

Simbolično smo posadili stablo jabuke koje će za naše malo selo Jabukovac označavati rast i razvoj.Kako će rasti naše drvo, tako ćemo i mi rasti s njim. Veselimo se plodovima koji će krasiti krošnju naše jabuke i budućim naraštajima kojima ju ostavljamo na čuvanje.

Učenici su na ovaj način naučili osnove sadnje, dobili informacije za očuvanje i brigu o drveću i bilju te sudjelovali u aktivnostima na otvorenom. Osim agrikulturne komponente tu je i komponenta održivog razvoja i brige o okolišu.Stvaranjem pozitivnih navika učenici uče voditi brigu ne samo o okolišu već i o ljudskim odnosima.Na ovaj način zaokružili smo brojne nastavne jedinice među predmetima i povezali ih u jednu odgojno-obrazovnu cjelinu.

Zahvaljujemo se PROFIL KLETT-u na suradnji i veselimo se budućim zajedničkim projektima.

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 23. 5. 2017. 10:51

DEBATA "BATINA JE IZAŠLA IZ RAJA"

17.03.2017. U NAŠOJ ŠKOLI ODRŽANA JE DEBATA "BATINA JE IZAŠLA IZ RAJA" IZMEĐU UČENIKA NAŠE ŠKOLE I UČENIKA OŠ KATARINA ZRINSKA MEČENČANI.                                                                           UČENICI SU POKAZALI SVOJU VJEŠTINU UVJERAVANJA, GOVORNIŠTVA, KOMUNIKACIJE I OŠTROUMNOST TE SE ZAJEDNIČKI DRUŽILI, DOBRO ZABAVILI, A UZA SVE TO STEKLI I NOVA ISKUSTVA.                                       POBJEDU SU ODNIJELI UČENICI OŠ JABUKOVAC IAKO SU SUCI IMALI TEŽAK ZADATAK JER SU  SVI UČENICI POKAZALI ZAVIDNO UMIJEĆE DEBATIRANJA.                                                                                               ČESTITKE SVIM UČENICIMA!

 

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 17. 3. 2017. 13:01

Projekt: “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva” Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 13. 10. 2016. 09:56

SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

U našoj školi organizirana je županijska smotra učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola.  Na smotri je sudjelovala 21 zadruga (19 zadruga iz osnovnih škola i 2 zadruge iz srednjih  škoa (SŠ Petrinja i Ekonomska škola Sisak).

Prvo mjesto osvojila je učenička zadruga VikSi iz OŠ Viktorovac iz Siska , drugo mjesto učenička zadruga Una iz OŠ Dvor iz Dvora i treće mjesto učenička zadruga Lipa I iz OŠ 22.lipnja iz Siska. Prve dvije zadruge plasirale su se na državnu smotru koja će se održati u Zagrebu.

Na smotri je bio postavljen i županijski stol na koji je  svaka zadruga izdvojila jedan proizvod (suvenir) na temu: Suvenir Sisačko-moslavačke županije. Taj stol će biti prezentiran na državnoj smotri i sudjeluje u natjecateljskom dijelu. Ove godine županijski stol prezentirat će OŠ Jabukovac iz Jabukovca.


 

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 29. 4. 2016. 12:49

USPJESI NAŠIH UČENIKA

Naš učenik 4.r. Nikola Krajčinović postiže sjajne rezultate kao član hrvačkog kluba iz Petrinje.

Bravo Nikola!

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 18. 3. 2016. 08:29

UPISI U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ŠK. GOD. 2016./2017.

Ured državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, Služba za društvene djelatnosti i imovinsko-pravne poslove, temeljem članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/14.) obavještava roditelje/skrbnike/staratelje o pregledu djece prije upisa i upisu u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2016./2017.

Na sljedećoj mrežnoj stranici Ureda državne uprave SMŽ nalaze se svi potrebni podaci, a dodatne obavijesti dobit će se i putem Programa predškole.

http://www.udu-smz.hr/?p=vijest&m=p&f=index&i=120&myGrid_sort=datum_od|DESC&myGrid_page=1&f=view&id=1199&m=p&

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 29. 1. 2016. 12:28

PRIZNANJE ŠKOLI !

Turistička zajednica grada Petrinje

dodijelila je našoj školi

Priznanje za značajan napredak u uređenju okoliša.

Hvala  svima koji su pridonjeli da naša škola bude liješe mjesto za život.

 

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 3. 9. 2015. 09:26

NAŠA ŠKOLA!

Čitavu školsku godinu svi su marljivo radili na uređenju školskog dvorišta, od ravnateljice, naših čenika i učitelja, čistačica, a za realizaciju svih ideja posebno su zaslužni  naši domari koji su s voljom sve odradili.

Rezultati su naravno sjajni.smiley

 

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA NOVAK  datum: 16. 6. 2015. 09:57
» Arhiva naših vijesti    
 


Početak školske godine :)

Da je počela nova školska godina  to  već znaju svi,

učenici su popunili školske klupe, učionice i škole, a

naši prvačići su predstavili školu preko svoje PRVE SLIKOPRIČE.

 

 

U priloženoj pp prezentaciji pogledajte cijelu slikopriču

 

Priloženi dokumenti:
slikoprica prvog razreda.ppt

Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


UPISI.HR

Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole


RASPORED ZVONA

           

RAZREDNA NASTAVA

1. SAT       8.00 -  8.45

2. SAT       8.50 -  9.35

       VELIKI ODMOR

3. SAT       9.50 - 10.35

4. SAT      10.40 - 11.25

5. SAT     11.30 - 12.15

6. SAT     12.20 - 13.05

7. SAT     13.10 - 13.55

 

PREDMETNA NASTAVA

1. SAT       8.00 -  8.45

2. SAT       8.50 -  9.35

3. SAT       9.40 - 10.25

     VELIKI ODMOR

4. SAT      10.40 - 11.25

5. SAT     11.30 - 12.15

6. SAT     12.20 - 13.05

7. SAT     13.10 - 13.55


KALENDAR RADA

Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Korisni linkovi

preskoči na navigaciju